Ралчев вади разпитите на тамплиерите

Ралчев вади разпитите на тамплиерите | StandartNews.com

Великият Приор представи новата си книга "Рицари на светлината"

Тамплиерската езотерична доктрина разкрива Великият Приор на тамплиерите у нас професор Румен Ралчев в новия си исторически труд. "Рицари на светлината" беше представена в четвъртък в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в София пред дами и господа от всички тайни общества у нас, братя и сестри, приятели и близки.

Основните източници за труда на професор Ралчев са разпитите на тамплиерите, водени през 1307-1314 г., когато изгарят последният велик майстор Жак дьо Моле. Тамплиер номер едно отговаря на уместния въпрос защо рицарите стигат до клада. "Само за 200 години Орден с изключителна инерция придобива финансова и военна мощ и огромно влияние. До неговото разбиване той има само 15 хиляди членове, но владее 1500 крепости в цяла Европа", обясни той.

В луксозното издание е описан пътят на езотеричните доктрини от древен Египет до днес и влиянието, което те оказват върху развитието на европейската цивилизация. "Тръгвайки към Йерусалим, тамплиерите се сблъскват с онова, което Изтокът е родил още преди Христа. Те черпят познания за езотеризма от религиозни течения като манихейството, богомилството, но тук се сблъскваме с още нещо, което малко хора знаят. На какво се дължат дружелюбните отношения между тамплиерите, мюсюлмански секти и езотерични кръгове? На дуализма. Независимо в каква форма, той очертава приемственост във всички тях. Доброто, светлото е нагоре, а всичко, което е на земята, което е тленно, включително и човекът, е грешно. Силата и светлината са нещо имагинерно. Чрез вътрешно самовглъбяване всеки да опознае себе си. Човек трябва да надделее тленното", коментира Ралчев.

В книгата се разглежда и как учението на богомилите се е разпространило в Западна Европа и как негови основни изразители стават катарите.

"Професор Ралчев разкрива истини и измислици, позволява на читателя да вкуси от сложността на емоциите. С любов и изследователска страст той ни пренася през езотеричното наследство на Ордена на храма, което го противопоставя на църквата и монархията и предопределя неговата гибел", беше категоричен академик Асен Богданов.

"Рицари на светлината" е осмата книга на езотерична тематика на Румен Ралчев след 4-томната енциклопедия "Тамплиерство и масонство", която се превърна в истински бестселър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай