Ралчев разкрива тайните на богомилите

Ралчев разкрива тайните на богомилите | StandartNews.com

Тамплиер №1 представя новата си книга "Рицари на светлината"

Непознати детайли около Тайната книга на богомилите разкрива Великият Приор на тамплиерите у нас проф. Румен Ралчев в новия си исторически труд. "Рицари на светлината" ще бъде представен в 18.30 ч. в четвъртък в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в София на ул. "Шипка" №34.

В луксозното издание с твърди корици е запечатан пътят на езотеричните доктрини от древен Египет до днес и влиянието, което те оказват върху развитието на европейската цивилизация.

Неизменна част от този път е учението на богомилите, казва Ралчев. Той проследява как учението на богомилите се е разпространило в Западна Европа и как негови основни изразители стават катарите. Няма нито един случай, в който рицари тамплиери да са участвали в гоненията срещу катарите или да са убили някой от тях, разкрива Ралчев. И обяснява това с факта, че са от едно и също духовно семейство.

"Рицари на светлината" е осмата книга на езотерична тематика на проф. Румен Ралчев. Тя е естествено продължение на 4-томната енциклопедия "Тамплиерство и масонство", която се превърна в истински бестселър.
Академиците Антон Дончев, Георги Марков и Асен Богданов, както и проф. Валери Стефанов ще са сред ВИП гостите на премиерата. Тя ще събере представители на всички съвременни тайни общества у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай