Библиотека отличи най-активните си читатели

Библиотека отличи най-активните си читатели  | StandartNews.com

По повод 23 април – Международен ден на книгата и в рамките на 11-ия Маратон на четеното Регионална библиотека „Дора Габе" в Добрич отличи най-активните си читатели за отминалата 2015 година. Директорът на културния институт Невяна Христова връчи грамоти и книги на първокласника Владислав Йонков Станчев, и Атанас Стоянов Георгиев на 73 г.

Освен двамата индивидуални читатели Христова отличи и най-четящия клас - четвърти „в" клас на СОУ „Димитър Талев", с класен ръководител Красимира Хинева, както и най-активния партньор на библиотеката- ЦДГ № 9 „Пчеличка". В навечерието на Международния ден на книгата и авторското право в рамките на Маратона на четенето в библиотеката в петък се събраха над 260 участници на различна възраст. Участниците четоха произведения на Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Ран Босилек, Роалд Дал, Памела Травърз, Джани Родари, български народни приказки, материали за М. В. Ломоносов и други. Освен четене на текстове от любими автори, програмата включваше драматизации по български народни приказки и рисуване по прочетеното с учениците от третите класове на СОУ „Димитър Талев". В литературния празник участваха и възпитаници на СОУ „П.Р.Славейков", ОУ „Стефан Караджа", ПГ МЕ „М. Ломоносов".

В рамките на проявата седмокласникът от СОУ „П.Р. Славейков" Александър Петров чете свои есета и стихотворения. По-късно в маратона се включи и поетесата Валентина Добринчева, която прочете своя разказ „Слънчовка", както и разказа на Георги Божинов „Черешово време".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай