11:35 ч.

07.12.16

2 мин.

0

0

0

200 участници в Панаира на книгите

от Стандарт |

200 участници в Панаира на книгите

Илия Троянов идва за международния литературен фестивал в НДК


Софийският международен панаир на книгата започва на 13 декември в НДК. Духовият оркестър на столицата ще даде официалния старт в 11 часа в Централното фоайе. 44-то издание на най-мащабния и престижен тематичен форум, организирано от Асоциация „Българска книга", ще продължи до 18 декември. Над 200 участници от България и чужбина ще бъдат представени на шест етажа. В изключително наситената съпътстваща програма ще има премиери на най-новите заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели.


Събитията започват още на 13-ти на сцената на етаж 3 в западното крило. В 16 часа посолството на Аржентина ще почете паметта на един от великите класици на XX век - Хорхе Луис Борхес.


Между гостите, които ще раздават автографи в НДК, са известният португалски писател и журналист Жозе Родригеш душ Сантуш и турският автор Мурат Гюлсой. В специализираната програма има среща и с гостите от щанда на Китай. В афиша са още събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия. По традиция Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв". Тя ще бъде връчена в „Перото". За четвърта година в Мраморното фоайе панаирът посреща Софийския международен литературен фестивал, който се фокусира върху изключително актуални теми - миграция, идентичност, граници, принадлежност. 11 са авторите в чуждестранната програма. Сред тях е Илия Троянов, чиято творба „Власт и съпротива" беше сред 20-те, номинирани за най-добър немскоезичен роман на 2015-а. Щандовете с книги от Иран, Испания, Италия, Китай, Румъния, Русия, Турция и Унгария са на левия полуетаж.


Имате повече информация по темата? Искате да изпратите снимка? Желаете да дадете експертно мнение? Пишете на Дежурния Редактор чрез тази форма:

Име: E-mail:
Телефон (по желание): Град:
Коментар (Анонимен: ):

Снимка:

Ако сте съгласен да се свържем с Вас моля предоставете телефонен номер за връзка. Вашите коментари/мнения изпратени чрез тази форма могат да бъдат публикувани, с Вашето име и местоположение, освен ако не пожелаете анонимност. Вашата лична информация няма да бъде публикувана. За повече информация вижте УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ.

Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент