Влак дерайлира в Кресненското дефиле (ОБНОВЕНА)

Осмина пострадаха, извозват пътниците с автобуси

Влак дерайлира в Кресненското дефиле (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Влак дерайлира в Кресненското дефиле. Два огромни скални къса паднаха на жп линията Кулата – Благоевград и буквално повдигнаха локомотива.

Инцидентът е станал около 18,55 ч. Локомотивът на пътнически влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие на което е дерайлирал. От БДЖ съобщиха за осем пострадали - машиниста и помощник-машиниста на композицията, началник-влака и петима пътници. Всички останали пътници са евакуирани със съдействието на екипите на органите на реда в гара Пейо Яворов. Преустановено е движението на влаковете по направлението Петрич-Благоевград.

Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „Черниче“. Локомотивът буквално е повдигнат над релсите, покатервайки се над скалните късове. В момента дефилето ври от пожарни и линейки, които в първия момент се затрудниха да достигнат до мястото на инцидента, тъй като е недостъпно. В началото на дефилето преди жп моста над р. Струма е ситуиран кризисен щаб, в който има пожарни, линейки и полиция.

След инцидента вагоните са издърпани назад, за да могат пътниците да се евакуират по въжения мост, намиращ се на 500 м след Османска чешма в посока Кресна. При удара има съборен стълб на контактната мрежа. Напрежението е спряно както и всички влакове в двете посоки. Създадена е организация за превоз с автобуси на пътниците от влака, както и за следващите влакове по трасето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай