Овации за Мишо Белчев в "Перото"

Издателят Дамян Яков, Кристина Белчева и Мишо Белчев получиха мощни овации в "Перото" за премиерата на "В полумрака на спомена", БУЛФОТО

Овации за Мишо Белчев в "Перото" | StandartNews.com

Необикновено прочувствена сбирка се случи в "Перото" в края на седмицата. Представители на пишещото и пеещо братство, както и средностатистически, но не по-малко развълнувани фенове от цялата страна аплодираха Михаил Белчев за премиерата на юбилейната му стихосбирка "В полумрака на спомена". В изключително изисканото издание на Дамян Яков, посветено на 70-ия рожден ден на любимия бард на България, има над 200 стихотворения, създадени в различни житейски и творчески етапи от битието на Мишо. Неговата съпруга, актрисата Кристина Белчева, просълзи народа, докато четеше "Живот", "Избяга розовият кон", "И пак...", "Рождество". Нейният иначе абсолютно овладян сценичен тембър също трепна в миговете, в които произнасяше думите на "Когато ти се роди", които Мишо излива при появяването на техния Константин. Белчеви баща и син пък изпяха заедно "От много, много отдалеч" с акомпанимента на не по-малко лирическото пиано на Хайгашот Агасян. Мишо избра да прочете само едно свое стихотворение – "Размисъл". "Когато представяхме "В полумрака на спомена" в пловдивския арт клуб "Петното", хората извикаха Мишо да чете. Просто публиката винаги иска да чуе и самият автор", коментира Кристина. Дамян Яков пък разказа, че духовното им приятелство е подпечатано и с кръщене – бардът сложил заглавията на два от поетичните сборници на елитното издателство – "Кажи, че ме обичаш" и "Любовни откровения".

Маратонът от събития, посветени на 70-ия рожден ден на Мишо Белчев, продължава. Вече почти няма билети за грандиозния концерт на 21 ноември в зала номер едно в НДК. В него ще участват звезди от всички генерации – от Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Бисер Киров, Васко Найденов, Марги Хранова, Силвия Кацарова през Веселин Маринов, "Ритон", "Фондацията", "Тоника СВ", "БТР" до младоците в бенда на Константин Белчев. Те ще изпълнят хитовете си по стиховете на Мишо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай