Imany и „Parov Stelar” завладяват Благоевград на „Франкофоли”

Imany и „Parov Stelar” завладяват Благоевград на „Франкофоли” | StandartNews.com

Музикалното шоу ще е на огромна сцена в бившите казарми на града

Французойката с кадифен глас – Imany /Имани/, и една от най-популярните електро суинг групи „Parov Stelar & band" /Паров Стелар бeнд/ ще са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала „Франкофоли" в Благоевград. Те пристигат по покана на продуцентите на събитието от общината. Отново на открито ще е музикалното събитие номер 1 в региона. Този път проявата ще е на огромна сцена, която ще бъде построена на мястото на бившите казарми в Благоевград, с което общината ще представи и най-новата локация в България за културни събития. Там, на 17 юни, в 20.30 часа ще се качи Imany. Веднага след участието й, в 22.30 часа, ще забият музикантите от „Parov Stelar band", известни с изключителната атмосфера и контакт с публиката, което прави шоуто им невероятно забавление. Входът на третото издание на „Франкофоли" ще бъде отново свободен за всички жители и гости на Благоевград.

До момента в двете му издания се включиха едни от най-популярните по света френски музиканти, сред които ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер. Двата дни на „Франкофоли" през лятото на 2016 г. събраха на площада, където беше разположена внушителната сцена на събитието, над 25 000 зрители. Специално за събитието в града пристигнаха фенове от България и чужбина, а хотелите с обща леглова база около 7000 места бяха пълни.

Концертът на „Parov Stelar band" е част от най-новия им тур "The Burning Spider Tour", който започна миналата година с участие във Виена пред над 12 000 – на публика. През 2017 турнето предвижда концерти от големите европейски столици и най-добрите фестивали от стария континент до Австралия и Нова Зеландия. Пред българска публика групата ще представи най-големите хитове на бандата, както и парчетата от предстоящия за излезе в края на април нов албум "The Burning Spider", като Grandpa's Groove, Mama Talkin ' и Cuba Libre. Маркус Фюредер, по-познат със сценичното си име Паров Стелар, е най-популярният на международна сцена австрийски музикант. Считан е за един от пионерите на стила електро суинг. Фестивалът „Les Francofolies" /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция. По иниициатива на кметското ръководство на Благоевград музикалният фест бе възстановен през 2015 година след над 20-годишно прекъсване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай