Букмейкъри ни отреждат 6-о място на "Евровизия"

Букмейкъри ни отреждат 6-о място на "Евровизия" | StandartNews.com

Група "Екуинокс" със специалното участие на Жана Бергендорф се класира на финала на "Евровизия" 2018 в Лисабон. Напред продължиха още Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

"Екуинокс" бяха посрещнати с бурни аплодисменти на първия полуфинал в Лисабон. Изпълнителите представиха България с песента "Bones". Всеки от тях показа изключително въздействие и артистичност на сцената. Премерената хореография позволи на певците да разгърнат своята индивидуалност. Огнената Жана Бергендорф отново прикова вниманието на тв зрителите. Чуха се и някои неточни тонове на нашите певци. Представянето им бе на ниво, но малко в повече дойде финалът на парчето, в който изпълнението на живо бе примесено с българско народно пеене.

Коментарите на хората в мрежата обаче бяха на полюсите. Някои твърдят, че се чувстват горди от подобно модерно звучене, а други че представителите са чужденци и не виждат българската връзка. "Екуинокс" са създадени специално за конкурса, а съставът им е международен - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Българската песен "Bones" е написана от Борислав Миланов и продуцирана от Symphonix International - същите, с които БНТ си партнира за второто място на Кристиан Костов (2017) и четвъртото на Поли Генова (2016).

Салвадор Собрал доведе конкурса в Португалия с песента "Amar Pelos Dois". Миналата година той оспорва първото място с българския представител Кристиан Костов, който постигна национален рекорд с второто си място на "Евровизия" в Киев. Сега Крис направи видео включване в полуфинала с изпълнение на "Amar Pelos Dois", в което се включиха миналогодишните финалисти.

Въпреки че Жана се появи спредизвикателно прозрачно деколте на синия килим на "Евровизия", класацията на фриволните тоалети оглавиха други дами. Представителките на Швейцария, Азербайджан, Хърватия, Македония събраха мъжките погледи.

В момента букмейкърите нареждат България на шесто място, което може да означава и класиране в топ 10 на съботния финал. На него ще участват 26 държави - по 10 от всеки полуфинал плюс 6-те автоматично класирали се Франция, Германия, Италия, Испания, Обединеното кралство и страната домакин Португалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай