„Bones" е БГ песента за Евровизия /ОБНОВЕНА/

„Bones" е БГ песента за Евровизия /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

„Bones" се нарича песента, с която България ще участва в 63-о издание на „Евровизия" в Лисабон. Тя е посветена на истинските ценности в живота и безусловната любов отвъд ограниченията на материалния свят. В изпълнението й петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта „Equinox". Те се отличават с красиви гласове, специфичен стил и изразителност. Уникалната вокална формация ще излезе на сцената на музикалния форум за първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави: Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

„Bones" е силна заявка за „Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две издания очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия" от цял свят са много високи. За нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен че има универсално послание, „Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", коментира продуцентът на БГ участието в „Евровизия" Йоана Левиева-Сойър.

БНТ ще си партнира за българското представяне на „Евровизия" 2018 със Symphonix International - компанията, която се свързва с родните постижения на „Евровизия" напоследък. Нейни композиции са „Beautiful Mess" в изпълнение на Кристиан Костов /второ място през 2017-а/ и „If love was a crime" /четвърта позиция за Поли Генова през 2016-а/. Продуцентите работят в Австрия и България и са се занимавали с организиране на концерти и други събития. През 2011-а компанията създава песента на Поли Генова „На инат". След това Symphonix печели договори в Македония, Сърбия, Австрия.

Проектът „Equinox" се реализира специално за песенния конкурс по идея на продуцента композитор Борислав Миланов. Автори на „Bones" са Борислав Миланов в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.
„Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов–JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за „Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от песента, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше. Връщане назад нямаше - без който и да е от тези изпълнители,

„Bones" губеше своя заряд, вълнение, усещане. Затова те останаха в група -за да не жертваме звученето на парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра заради песента, а не обратното. Естественото развитие на творческия процес придаде на „Bones" универсално послание за любов, разбирателство и сплотеност. Тя е доказателство, че музиката е по-голяма от всички ни, че тя стои над всяко его - защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", коментира Борислав Миланов. Българската песен вече е достъпна в официалния канал на „Евровизия" в YouTube и сайта на конкурса eurovision.tv.

Кои са петимата, които ще трябва да донесат победа на България през май в Лисабон?

Талантливата, ефектна и склонна да се забърква в предпочитани от светските хроникьори ситуации Жана Бергендорф е възпитаник на детския радио хор на БНР и вокална група „Врабчета". Силен тласък в музикалната си кариера получава с участие във втория сезон на „X фактор България", който печели през 2012-а. Нейната песен „Самурай" е най-излъчваната в родния ефир в продължение на 5 седмици. Жана има отличие за „БГ дебют" на Годишните музикални награди на БГ Радио през 2015-а, "Жена на годината 2014" на списание Grazia, а през 2014-а и 2015-а е в списъка на най-влиятелните популярни личности в България на "Форбс".

Владимир Михайлов е добре познат като фронтмен на групите „Сленг" и „Сафо", свири в бенда на предаването на БНТ1 „Нощни птици". Съавтор и съпродуцент е на всички песни на „Сленг", след като се присъединява към групата. Автор е и на музика и текстове за много български изпълнители. Участва в мюзикъли и театрални постановки. Актьор е във „Възвишение", „Нокаут" и „Бензин", както и в редица чужди филмови продукции, където партнира на Крисчън Слейтър, Ейдриън Броуди, Салма Хайек, Мартийн Шийн и Джонатан Прайс. Той е Юда в "Исус Христос Суперстар", а сега е поканен да изиграе и изпее една от главните роли в предстоящия мюзикъл „Mamma Mia". Гласът му звучи в любимите анимации „Замръзналото кралство", „Рапунцел", „Мъпетите". Сред наградите му са „Група на годината", „Песен годината" на БГ Радио, специално отличие от фестивалите „Златна Месемврия", „Златният арлекин" и други. През 2017-а Михайлов беше един от беквокалите на Кристиан Костов в „Евровизия".

Георги Симеонов-JJ е певец, композитор и преподавател. Първите си стъпки в музиката прави в най-ранна детска възраст - посещава уроци по пиано и вокално майсторство в родния си Пловдив. На 16 влиза в супер успешната бой банда „032". Соловата му кариера започва през 2013-а с песента „По-добре, че разбрах" и от този момент Георги Симеонов набира скорост псевдонима JJ. През 2009-а година започва и да преподава поп, соул и R&B пеене, като прави мастър класове в Пловдив и София. Всяка година със своите ученици организират благотворителни концерти в помощ на деца, болни от диабет, онко болни, малчугани в неравностойно положение, с аутизъм и церебрална парализа. През 2014-а участва в турнето „The Voice of Summer Tour", а две години по-късно реализира проекта „Дилър на любов", която е една от най-успешните му песни.

В групата има и двама американци. Джони Манюел е роден във Флинт, Мичиган. На 14 участва в концертните турнета на култовата бой банда от края на 90-те NSYNC. Следва и първият му договор с американски лейбъл. Точно когато всичко изглежда, че се развива възходящо за него, очакванията на Джони за внезапен скок в кариерата не се осъществяват. Следват дълги години в търсене на правилната посока. Така през 2017-а вече като зрял изпълнител той се явява на кастингите на „Америка търси талант". Впечатлява журито с невероятно изпълнение на „I Have Nothing" на легендарната Уитни Хюстън, с което става хит и в социалните мрежи. Джони Манюел стига до полуфиналите на шоуто.

Трей Кембъл е вторият американец, който ще се състезава за България. Той е известен като композитор, вокален педагог и музикален продуцент. Живее и работи в Лос Анджелис. В момента е едно от набиращите скорост имена в композиторската гилдия отвъд океана. Музикални критици обясняват този успех с неговия стил, насочен към създаването на песни с въздействащо послание. Работи с Дуа Липа, Kehlani, Боби Андонов и други. Трей участва и в написването на песента, с която България ще се представи на „Евровизия" 2018.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай