Балкански виртуози се събират в София

Балкански виртуози се събират в София | StandartNews.com

Четвъртото издание на „Ритъмът на Балканите", един от най-успешните проекти на Оркестъра за народна музика на БНР, ще събере в петък от 19, 30 часа в зала „България" четирима виртузи от нашите ширини. Всеки от тях ще представи националната си музикална традиция.

Влада Панович идва със своя акордеон от Сърбия. Неговите арт интереси се простират в различни стилове и жанрове. От 2000 г. е член на Оркестъра за народна музика на радио и телевизия Белград, а сега е негов диригент.

Сократис Синопулос е от най-добрите изпълнители на лира в Гърция. Като изключителен познавач на византийската музика и старите гръцки народни песни, Сократис участва в концерти, записи и мащабни проекти с музиканти от цял свят.

Марин Бунеа е пето поколение лютиер от Молдова. Израства с фолклорната музика и богатата традиция, наследена от предците му, която се превръща в негова съдба и етикет. Молдовецът е цигулар, диригент, автор на аранжименти на традиционна музика. Изнася концерти и турнета в повече от 20 държави в Европа, Америка и Азия.

Кларинетистът Благойче Трайковски от Македoния е от малкото съвременни музиканти, които създават и интерпретират автентични традиции, които наследява от своя баща - Стоян Трайковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай