България отива на финал на Евровизия (ВИДЕО)

България отива на финал на Евровизия (ВИДЕО) | StandartNews.com

Кристиан Костов стана първият финалист на Евровизия 2017, след като представи блестящо България на втория полуфинал на Евровизия 2017 тази вечер, който се проведе в украинската столица Киев.

Костов излезе на сцената под номер 15 и изпълни своята песен "Beautiful Mess". Младият изпълнител взриви публиката в залата.

Големият финал е на 13ти май (събота) от 22:00 часа.

Крис е фен на конкурса Евровизия и следи отблизо участията в него. Песента, с която представи страната ни, беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс.

Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime" – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Композицията на "Beautiful Mess" е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват.

България участва на "Евровизия" от 2005 г. и това е нейното 11-о участие (не изпращаме свои представители през 2014 г. и 2015 г.). В историята си страната ни е достигала до финал само два пъти - през 2007 г. с "Вода" на Елица и Стунджи, класирали се на 5-о място, и през 2016 г. с "If Love Was a Crime" на Поли Генова, достигнала престижното 4-о място.

Останалите финалисти от тази вечер са:

Беларус
Хърватия
Унгария
Дания
Израел
Румъния
Норвегия
Холандия
Австрия

Какво каза Кристиан Костов преди участието си вижте ТУК!

Припомняме, че според прогнозата на Google за победителите на тазгодишното издание на песенния конкурс българският представител на „Евровизия" Кристиан Костов има шанс да попадне в първата тройка.

На първо място се нарежда песента „Requiem" на Алма от Франция с 266 точки. Освен певица красивата французойка е още композитор и текстописец.

Втори с 257 е победителят от Сан Ремо италианецът Франческо Габани с „Occidentali's Karma". Според класацията на Google „бронзът" ще отиде при Кристиан Костов, който ще ни представи с песента „Beautiful Mess". Тя е събрала 240 точки.Ако Кристиан наистина се класира трети, тогава той ще подобри резултата на Поли Генова от миналата година, когато тя зае четвъртото място.

Повече информация можете да откриете на eurovision.bg и страницата ни във Фейсбук - BNT Eurovision Bulgaria.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай