Успокоиха феновете: "Игра на тронове" продължава

Успокоиха феновете: "Игра на тронове" продължава | StandartNews.com

Продуцентите на хитовия сериал "Игра на тронове" успокоиха феновете - шоуто няма да спре след Brexit. От както станаха ясни резултатите от референдума във Великобритания, стотици зрители заляха с въпроси профилите на сериала в социалните мрежи, както и официалните мейли на шоуто. Всички питаха едно - ще спрат ли снимките, след като вече няма да има еврофинансиране за TV проекта. 

HBO излезе с официално изявление, за да разсее страховете, че Brexit ще спре любимата поредица за седемте кралства. "Резултатите от референдума няма да имат материален ефект върху продукцията", увериха и продуцентите. 

Веднага след като Brexit стана реалност, феновете пресметнаха, че Денерис и нейните дракони вече могат да се окажат непосилно скъпи на поредицата и тя да няма повече сезони. В последните години "Игра на тронове", освен с кървав и заплетен сюжет, стана известен и с това, че струва рекордните 10 милиона долара на епизод. 

Зрителите се загрижиха, че без еврофинансиране няма как да има повече епизоди. HBO обаче уточнява, че сериалът ще продължи да се ползва с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие, който допринася за съществуването на продукцията от самото й начало. 

Креативната индустрия реагира негативно на резултатите от британския референдум. Бизнесът беше с активна позиция за оставане в ЕС. Кино и TV индустрията на Острова определи решението на британците като "ужасно" и "вероятно опустошаващо". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай