Седмица на руското кино у нас

Седмица на руското кино у нас | StandartNews.com

От днес в Руският културно-информационен център в столицата стартира седмицата на съвременното руско кино. Любителите на седмото изкуство ще имат възможността да видят най-новите ленти от Русия в различни жанрове. "Тази година филмовият фестивал е много по-мащабен, тъй като лентовия маратон ще бъде показан в София и във Варна. Киното е една прекрасна възможност да се добие представа за културата на нацията. В РКИЦ целогодишно се показват руски филми преведени на български език със субтитри. Това улеснява българските почитатели на седмото изкуство да се насладят истински на лентите. Важно е да се знае, че входът е свободен", заяви директора на Руският-културно информационен център Павел Журавльов.

Освен това популярният тв канал „Россия" има намерение да открие „Клуб на киномана" в руския център, където постоянно да се прожектират лицензираните филми на телевизионният канал, допълни завеждащият отдел „Кино" към центъра Владимир Ястреба.

Специално за фестивала гости са звездите на руското кино Валерий Гришко, Елена Панов и Дмитрий Грошев (на снимката). Зрителите ще имат възможността на видят филмите „Епоха на първите", „Большой", „А утрините тук са тихи", „Добро момче", „Зоология","ледоразбивач" и „Събирач на дългове" в София в РКИЦ от 23 – 29 август и във Варна от 26 август до 1 септември на екрана на „фестивален и конгресен център".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай