Създадоха филм за Христос с виртуална реалност (ВИДЕО)

Създадоха филм за Христос с виртуална реалност (ВИДЕО) | StandartNews.com

Компаните AutumnVB Inc. и VRWERX са създали нов пълнометражен филм, наречен: „Виртуалният Иисус – историята на Христос". Целият филм е направен във формата на виртуалната реалност, съобщава сайтът "Добротолюбие".

„Виртуалният Иисус – историята на Христос" е първият филм създаден във формата на виртуалната реалност. Той се състои от отделни сцени от живота на Христос, а общата му продължителност е близо 90 минути.

Всичко започна с идеята да се върнем назад във времето и да се опитаме да разкажем историята на Христос, така както не еразказвана преди.

Казва режисьора на филма Дейвид Хансен. По думите му с помощта на новата технология ще се доближим до Иисус повече отколкото преди. „Ще ходим с Иисус, ще стоим заедно с него, когато той говори – това е доста невероятно преживяване".

Трябва да се отбележи, че с появата на кинематографията образът на Господ Иисус Христос е един от първите, които биват екранизирани. Така например през 1898 г. се появява на екран филмът „Живот и страдания на Иисус Христос". През 1902 г. се появява на екран филмът „Живот и страдания на нашия Господ Иисус Христос", който се излъчил в 18 серии, посветени на последните дни от живота на Христос. Филмът става толкова популярен, че получава редица международни награди и остава на върха чак до 1925 г.

Друг голям филм, който се появява за Христос е от 1977 г. и носи името „Иисус от Назарет", който разказва за живота на Христос от Негово рождение до Неговото Възнесение. Много от специалистите признават, че именно този фълм е единствената пълна и достоверна икранизация на Новия Завет.

Две години по-късно, през 1979 г., се появява филма на американския режисьор Джон Хайман „Иисус". Продукцията е направена според евангелието на св. ев. Лука.

Безспорният хит обаче от началото на века е филмът „Страстите Христови" на Мел Гибсън и въпреки, че продукцията е заклеймена от Ватикана, тя си остава най-скъпата и популярна филмова прожекция, правена за Господ Иисус Христос.

Тук може да опитате и вие с виртуална реалност да се пренесете по време на Рождеството Христово. Премествайте ръчно, с курсора на мишката, видеото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Бизнес
Коментирай