Оплюха сериала "Приятели", имало расизъм

Оплюха сериала "Приятели", имало расизъм | StandartNews.com

Американският сериал "Приятели", гледан от милиони в продължение на 25 години, е оплют тук и сега в Англия. Млади британци го тълкуват като хомофобски и сексистки, коментират медии на Острова. От избухвания в социалните мрежи става ясно, че отношенията между неразделните Моника, Рос, Чандлър, Джоуи, Рейчъл и Фиби не изглеждат на публиката така, както изглеждаха преди четвърт век.

Сред най-оспорваните сюжетни ситуации е моментът, в който Рос общува с мъжката гледачка на деца. Шегите с "дебелата Моника" и „гея Чандлър" също били скандално неприемливи. Писателят Джеймс Болдък пък споделя пред Би Би Си, че не е изненадан от негативните реакции, защото днес всичко в екранната поредица звучи доста ретро.

Колежката му Ребека Рийд също била учудена колко остарял е сериалът - и колко гадна е хомофобията в него: "Рос се шегува, че неговата съпруга е лесбийка - все едно, че той е виновен за това, и виждате ли, било ужасен майтап.

Сексизмът се върти на пълни обороти. Освен всичко друго, "Приятели" е най-белият сериал на света. Просто е опасно да го гледаш през призмата на нашето всекидневие", твърди Рийд. Телевизионният критик на вестник „Дейли стар" Майк Уърд се включва в дебата: "На който не му харесва, да не го гледа. Нека се държим като възрастни. Неправилен подход би ограничил целия ни светоглед".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай