Напусна ни Ани Бакалова

Напусна ни Ани Бакалова | StandartNews.com

Напусна ни актрисата Ани Бакалова. Удостоена със званието "заслужил артист" през 1983; след 50 години на театралната сцена тя остава в сърцата на публиката. Ще я запомним с обаятелното й присъствие във филмите - "13 дни", "Карамбол", "С пагоните на дявола", "На всеки километър", "Изпити по никое време ", съобщава БНТ. 

Водена от любовта - тя излиза на сцената с цялата си отдаденост. Играе с душа. А публиката е нейният неизменен партньор. Обгражда я с възторга на аплодисментите и признателността. Дебютната й роля е Катинка в „Хъшове" от Иван Вазов. Следват десетки роли в киното , над 100 в телевизионни постановки и повече от 200 роли в театъра.

"На сцената трябват мислещи актьори,,- един урок, най-важния за нея - получава го във ВИТИЗ, дава й го учителят - проф. Кръстю Мирски. И тя мисли и обмисля при изграждането на всяка своя роля. Изиграва я деликатно, с хирургическа прецизност.

Безспорна е екранната й хубост. Към нея се добавят харизма и талант. През 60-те, когато телевизионните сериали прохождат тя е там, играе в сериалите "С пагоните на дявола" и "На всеки километър". Не е суетна, около нея никога не се е създавал шум.

Винаги искрена тя издига на пиедестал доброто и просто обича... театъра, обича професията, обича публиката.

Поклон пред светлата й памет!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай