Мацка на д-р Хаус снима у нас

Мацка на д-р Хаус снима у нас | StandartNews.com

Дженифър Морисън, звезда от сериала "Доктор Хаус", Дебра Месинг, позната от "Уил и Грейс", и популярният британски актьор Джон Клийз от "Монти Пайтън" са снимали у нас приключенския филм "Албион: Магическият жребец". Кино знаменитостите са се развихрили край Белоградчишките скали. Трейлърът на филма, който ще излезе на дивиди на 12 декември, показва и Дяволския мост в Източните Родопи. Строено през XV век каменното съоръжение се вписва идеално в рицарската стилистика на семейната комедия.

Историята разказва за 12-годишно момиче, което се пренася в мистичния свят Албион чрез магически черен жребец. Там тя открива, че е ключът към спасяването на цяла раса. Младата актриса Ейвъри Арендс е в ролята на малката спасителка. Във филма участват и други звезди - Ричард Кайнд от "Шеметен град" и Стивън Дорф ("Престъпник" и "Блейд").
Както в повечето чужди продукции, снимани у нас, и тук в техническия екип се срещат доста български имена. Сценографът Лора Венкова, завършила Академията "Брера" в Милано, отговаря за дизайна. Режисьор е младата актриса Кастил Лендън, която дебютира в пълнометражните продукции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай