Кой ще е кралят на троновете?

Кой ще е кралят на троновете? | StandartNews.com

Джора Мормонт се завръща в хитовия сериал

Актьорът Конлет Хил, който играе евнуха Лорд Варис в "Игра на тронове", знае кой е следващият, който ще седне на железния трон, но не може да каже. Макар това изказване, направено по време на срещата на звездите от хитовия сериал с фенове на фестивала "КомикКон" в Сан Диего, да не носи кой знае каква информация за бъдещия седми сезон, всъщност е доста важно според по-наблюдателните фенове на сериала. Те правят два извода. Първият, и най-важен е, че ще има нов човек на трона, което означава, че Церсей Ланистър ще падне от него; а може дори и да бъде елиминирана, нещо което феновете на Старките се молят да видят от началото на поредицата. А вторият: че щом Варис знае какво ще се случи, значи умението му да оцелява ще продължи занапред и той ще участва докрай в централните събития. Варис е в отбора на Денерис, а след като той сключи съюз с управника на Дорн - Елариа Сенд, Пясъчните Змии и лейди Олена. После той се върна в Мийрийн и отплава заедно с Денерис и армията й към Седемте Кралства.

Лина Хийди, която играе Церсей Ланистър, вече издаде в интервю, че един от новите епизоди се казва "Корабите пристигат". Предстои епичен сблъсък, победител от който може да е само един - или сегашната кралица Церсей, или освободителката и родената в буря Денерис Таргериен. С целия си антураж от неопетнени, дотраки, освободени роби и три дракона, тя наистина изглежда непобедима и най-вероятната нова носителка на короната. Впрочем в букмейкърските залагания за това кой ще спечели играта на тронове Денерис обикновено е с най-нисък коефициент, което я прави и най-вероятна победителка в кървавите фентъзи интриги.

Натали Емануел, която играе нейната сподвижница Мисандей, също смята, че Денерис трябва да седне на железния трон. "Тя е добро момиче, може да бъде много жестока, но обикновено иска да се грижи за хората. Но аз съм и развълнувана за събирането на Старките, така че ще видим", коментира Мисандей в Сан Диего.
Самата Софи Търнър, която пък играе Санса Старк, смята, че ще е най-забавно, ако на трона седне Петир Белиш-Кутрето. "Би било странно и садистично, а всички ние обичаме такива неща, все пак сме фенове на шоуто", каза червенокосата красавица.
Не на същото мнение е Айзък Хемпстед-Райт, поел ролята на брат й Бран. "Трябва да направим мечтаният отбор на Старките на четири фронта (колкото са оцелелите от този род). А Бран да се крие в дърво в някой ъгъл."
Джон Брадли-Уест, който е в образа на Самуел Тарли, пък гласува от лоялност към приятеля си за Джон Сноу. "Поне така ще съм сигурен, че ще остана да края на сериала", пошегува се той.
"Единственият намек, който ни даде автора Джордж Мартин е, че краят ще е сладко-горчив - коментира и актьорът Лиам Кънингам (в ролята на Сер Давос) - Но това не означава много. Познавайки умопомрачените умове, с които си имаме работа в това шоу, си представям как бял бродник сяда на трона - Краля на нощта седи и пуши пура."
Крисчън Найрн, чийто герой Ходор вече не е между живите, смята, че тронът изобщо няма да е важен в края на шоуто. "Мисля, че ще има огромна битка между Краля на нощта и Денерис. Вестерос заслужава човек с чест и достойнство, така че Бриен (актрисата Гуендолин Кристи) е най-подходяща", каза Найрн, а предположението му накара залата да избухне в аплодисменти.
Иуан Реон, който си събра много врагове с героя си Ра

мзи Болтън, също предизвика аплаузи: Бих стопил трона и бих въвел демокрация", категоричен беше той.
Създателите на сериала Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс обявиха, че пишат новия сценарий още в началото на годината. Актьорите пък получават на куп текстовете за всички епизоди от следващия сезон, който не само, че ще излезе през лятото на 2017-та, но и ще съдържа само седем части. Така че вече всички звезди в епоса знаят съдбата си в следващите серии.
Секретността около това какво ще се случи в шоуто става все по-строга с всеки изминал сезон. За последния "Ентъртейнмън уикли" разкри, че членовете на екипа получават кодови имена за определени герои, и минимални сценарии. Джон Сноу например е имал подобен измислен псевдоним.

Междувременно фенове видяха актьора Иън Глен, който играе Джора Мормонт, в самолета на път за Белфаст, където е една от базите на екипа. С него дори е била и актрисата Гуендолин Кристи. Според очевидци в самолета Джора четял нещо, което приличало на сценарий. Но дори да е прелиствал обикновена книга, важният извод е, че героят му ще се завърне в сериала. За последно той разкри на Денерис, че е болен от сива люспа и че е влюбен в нея, а тя му заповядва да намери лек и го изпрати в търсене на чудото. Изглежда Джора го е намерил и ще се върне отново в действието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай