Черни комедии разсмиват в НДК

Черни комедии разсмиват в НДК | StandartNews.com

„Субурбикон" и „Три билборда извън града" са сред горещите хитове в програмата на 31-та Киномания, която стартира на 16 ноември в НДК.

Само ден след откриването феновете на Джордж Клуни ще гледат поредния му режисьорски проект – „Субурбикон". Първата прожекция е на 17 ноември в зала номер едно от 19 часа. Лентата е по оригинален сценарий на братята Коен, към който се присъединяват като съавтори на историята Джордж Клуни и Грант Хеслов . Мрачната сатира е с участието на Мат Деймън, Джулиан Мур, Оскар Айзък, Глен Флешлер и Алекс Хасел. В началото в главната роля е трябвало да бъде самият Джордж Клуни, но по-късно влиза Деймън, а приятелят му омайва братята Коен, за да му поверят режисурата. „Субурбикон" ни превежда през задния вход на предградията от 50-те години, за да покаже какво се случва, когато американската мечта се срине. Идиличното съществуване на общността с бели къщички и добре поддържани дворове изведнъж е пропукана, повличайки вълна от шантаж, отмъщение и предателства. Деймън и Мур са идеален тандем, перфектно пресъздаващ специфичния тон на филма, съчетал нарастващ съспенс, много черен хумор и ироничен социален коментар.

Световната премиера на „Субурбикон" беше на кинофестивала във Венеция, където наградата за най-добър сценарий отиде при филма „Три билборда извън града" . Режисьорът Мартин Макдона („Седемте психопата", „В Брюж") създава интелигентна трагикомедия, изпълнена с черен хумор, непредсказуеми обрати и великолепни актьорски изпълнения. Филмът е за страдаща майка, която тормози местната полиция, за да привлече вниманието на съгражданите си върху липсата на напредък в издирването на убиеца на дъщеря й. Подобно на „Субурбикон", продукцията блести с внушителен актьорски състав - Франсиз Макдорман, Уди Харълсън, Сам Рокуел, Питър Динклейдж, Аби Корниш. „Три билборда извън града" гледаме в „Люмиер" на 25 ноември от 20, 45 часа. Макдона е познат на българската публика и с театралните си пиеси, които са поставяни у нас - „Пухеният", „Самотният запад", „Бившата мис на малкия град" и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай