Антонио Бандерас във филм за Андреа Бочели

Антонио Бандерас с новата си визия за "Музиката на тишината"

Антонио Бандерас във филм за Андреа Бочели | StandartNews.com

Тенорът не искал да бъде представен на голям екран като човек с недъг

Той е златният глас на Италия, преодолял пречките на слепотата, постигнал успех на световната поп и оперна сцена, продал над 80 милиона албума. Сега Андреа Бочели е вдъхновил един от водещите британски режисьори да разкаже изключителната му история за голям екран. Майкъл Радфорд, сред чиито работи са "Пощальонът" с номинация за за "Оскар" и "Венецианският търговец" с Ал Пачино, вече започна снимките в Рим на "Музиката на тишината" (The Music of Silence). Единственото изискване на 58-годишния Бочели е било да не представят слепотата му като увреждане, а него - като човек с недъг.

След като беше в София за пореден път, Антонио Бандерас замина преди дни за Рим, за да се включи в екипа. Пуснал дълга прошарена брада, испанската звезда ще изиграе Маестрото, но все още не се знае каква точно ще е ролята му. "Андреа Бочели е голям талант и велик боец", коментира Бандерас в Туитър. В Бояна Бандерас засне новия си филм "Стоик", а след това се включи и за кратко като собственик на къща за обучение на бойни кучета в снимките на "Де Ниро", за който у нас са Ейдриън Броуди и Джон Малкович.

"Музиката на тишината" е базиран на автобиографията на Бочели със същото име, която разказва за младостта му. Историята изследва връзката между слепотата и слуха, както и другите сетива, изострени от загубата на зрението. Бочели ослепява като дете и се учи да чете музика по брайловото писме. Той се състезава в конкурси, докато великият Лучано Павароти не забелязва таланта му и не заявява, че "няма по-добър глас от Бочели". От певец по барове, който едва свързва двата края, Бочели разпродава зали по цял свят, пее пред президенти и папи, има звезда на Алеята на славата в Холивуд.
Бочели ще бъде изигран от 24-годишния британец Тоби Себастиън, известен като Тристан Мартел в "Игра на тронове". Певецът го е помолил да не се опитва да се превръща в сляп човек, "защото аз прекарах голяма част от живота си, опитвайки се да се преструвам, че всъщност мога да виждам". Режисьорът разказва пред "Гардиън", че Бочели не иска да кара хората да се чувстват неудобно. "Никой няма да ме види как се опитвам да достигна стол с протегнати ръце", казал великият тенор на Радфорд. Той имал резерви към това да прави филм за жив човек, но историята на Бочели му се сторила толкова вдъхновяваща, че се решил. "Той е роден с глаукома на едното око. Прекарал е в болница по-голямата част от ранното си детство, докато лекарите успели да спасят около 10% от зрението на това око. Той е определен като сляп с ограничено зрение. После, когато е на 12, докато играл футбол в училището за деца със зрителни проблеми, някой ритнал топката, която го ударила и така загубил и другото си око", разказва режисьорът. Според него Бочели не се смята за човек с увреждания. "Той е силен характер. Физически е изключително смел. Язди коне и прави всякакви неща, които не бихте могли да си представите, че някой сляп ни направил", обяснява още Радфорд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай