"La La Land" спечели наградата на американската Гилдия на продуцентите

 "La La Land" спечели наградата на американската Гилдия на продуцентите | StandartNews.com

Мюзикълът "La La Land" спечели наградата "Дарил Ф. Занук" на американската Гилдия на продуцентите и затвърди статута си на фаворит в надпреварата за "Оскар"-ите, съобщиха световните информационни агенции, съобщава БНР.

Наградата "Дарил Ф. Занук" е еквивалент на наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите. Тя се смята за показател кой ще спечели "Оскар" в тази категория, макар и миналогодишният й носител "Големият залог" да беше изместен на наградите на американската киноакадемия от "Спотлайт". В предишните осем години обаче победителите съвпадаха.

Любовната история за начинаеща актриса и музикант, които трябва да изберат между мечтите си и общото си бъдеще, получи 14 номинации за наградите "Оскар" и така изравни рекорда на "Титаник" и "Всичко за Ева".

Наградата на Гилдията на продуцентите за най-добър анимационен филм спечели "Зоотрополис", а за най-добър документален филм - "О Джей: Създаден в Америка" ("OJ: Made in America").

"Странни неща" спечели наградата на Гилдията на продуцентите за най-добър драматичен телевизионен сериал, а "Атланта" - за най-добър комедиен сериал. "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история" спечели наградата за минисериал. "Making a Murderer" на Мойра Демос и Лора Рикарди спечели наградата за документална телевизия, а "Гласът" на Ен Би Си - за риалити конкурс. Наградата за ток шоу получи "Миналата седмица тази вечер с Джон Оливър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай