Семейството на Мустафа получи 10 000 лева от държавата

Семейството на Мустафа получи 10 000 лева от държавата | StandartNews.com

Благоевград. Семейството на загиналия в терористичния акт на летище Сарафово Мустафа Кьосов получи 10 000 лева помощ от държавата. Парите бяха отпуснати с решение на Министерския съвет като еднократна социална помощ.

Във вторник областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев посети село Юруково, за да връчи документа на близките на загиналия. Оказа се, че съпругата на Мустафа Емине все още не е на себе си и не е имала сили да дойде в кметството, за да приеме документа. Там бяха нейният баща Аки и племенника на Мустафа (син на брат му) Ахмед.

Губернаторът им връчи документа като уточни, че парите вече са преведени по откритата сметка на името на Емине Кьосова. "Такива моменти са най-трудни, защото най-тежко е да загубиш свой близък. Хората не бива да се делят, както и от парламента да се говорят празни приказки", каза Костадин Хаджигаев. В кметството бе и районният мюфтия Айдън Мохамед.

"Благодаря на областния управител, който се вълнува от проблемите в региона. Това е знак за държавничество, но продължавам да смятам, че трябваше тук да са някои хора от София, държавници, които да се срещнат с опечалените близки на Мустафа. Това е първият атентат в България и дадохме жертва. Когато държавниците не идват, това притеснява и християни, и мюсюлмани", каза районният мюфтия.

Бащата на Емине Аки също бе много разстроен и през цялото време бе седнал и навел главата си като не криеше и сълзите си. "Тези помощи не ни топлят сърцето. Човешкият живот не струва пари" промълви бащата на Емине. Племенникът на Мустафа Ахмед също бе категоричен, че най-страшното е, че не могат да върнат чичо му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай