Дим от цигара опразни Гранд Мол Варна

Дим от цигара опразни Гранд Мол Варна  | StandartNews.com

Варна. Дим от цигара опразни Гранд Мол Варна. Посетителите бяха евакуирани от сградата. Отвън се струпаха около 500 души, а част от хората с коли започнаха да ги изкарват от подземния паркинг.

Между клиентите на мола има израелски туристи, които са в паника заради атентата на летището в Сарафово, при който загинаха петима техни сънародници. Тогава терорист-камикадзе взриви автобус с израелци и уби петима заедно с българския шофьор. 

Гранд Мол Варна е до автогарата и това внася допълнително напрежение.  Пет минути след евакуацията се оказа, че тревогата е фалшива. На клиентите беше обяснено, че технически проблем е предизвикал евакуацията.  Преди 2 месеца в мола пак е имало учение, обясниха от персонала. 

Единствената последица беше зверското задръстване от автомобили пред сградата поради липсата на полиция. 

Днес около 14,30 часа се е задействал датчик за дим. Последвала задължителната в такива случаи евакуация. Веднага е извършена проверка на цялата територия и за по-малко от 5 минути работата в търговския център е възстановена. Това обясни за агенция Стандарт Нюз Антоанета Тенева, маркетинг-мениджър на гранд мол Варна.

Според нея няма струпване на хора, както и инциденти. Задействала се е противопожарната система в детския кът. Най-вероятно някой си е позволил да пали цигара, научи още агенция Стандарт Нюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай