Сергей: Не съм правил "реверси" за АЕЦ

Сергей: Не съм правил "реверси" за АЕЦ | StandartNews.com

София. С интерес научих за „подкрепата” на г-н Бойко Борисов към референдума за АЕЦ "Белене". Жалко, че осъзна колко е важно това за демокрацията в държавата, едва след като над 770 хиляди българи му го подсказаха. Тези 770 хиляди накараха това арогантно и самодоволно управление отново да смени посоката. Показаха му, че г-н Борисов не е компетентен да вземе такова важно решение и с техния вот определено ще му помогнат. И тази ясно заявена воля на български граждани не се нуждае от „помощта” на „осъзнали се” гербери, коментира днес лидерът на БСП Сергей Станишев, след като премиерът заяви подкрепата си за референдум за АЕЦ "Белене".

Вече три години се чудя – на какво се дължат безкрайните му завои в позицията му за „Белене”. От самото начало правителството заяви, че няма да го строи, две години по-късно г-н Борисов заяви, че без този проект хората няма да могат да си плащат сметките и ще внасяме ток от Турция, накрая пак обърна палачинката, допълва Станишев.

Не знам какви бълнувания са породили в съзнанието на г-н Борисов връзки с мое официално пътуване от Щатите. Мога обаче да кажа ясно, че за разлика от него, не определях външната политика на България според своите пътувания навън - в САЩ, ЕС  или другаде, коментира Станишев твърдението на премиера, че предишното правителство е променило решенията си заради визита на Станишев в щатите. Българската политика се правеше в България. Никога не сме зависели от прегръдки и потупвания по рамото в чужбина. Никога не е имало "реверс" (б.р.-обръщане в противоположната посока) в нашата политика спрямо Централата. Напротив , всичко е вървяло напред и според плановете, допълва лидерът на червените.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай