"Левски" си разкри заплатите

"Левски" си разкри заплатите | StandartNews.com

София. Заради последните събития около Левски ръководството реши да публикува на клубния сайт разбивка на заплатите, които получават играчите на тима, без да се съобщават имената им. От информацията става ясно, че двамата най-скъпоплатени футболисти на „Герена“ прибира 15 500 евро на месец. 

Ето и пълният текст на решението: Във връзка с появилите се спекулации в последно време относно месечните възнаграждения и трансферни суми, ръководството на Левски обявява част от месечните заплати на своите футболисти. Двама играчи получават по 15 500 евро на месец, трима взимат по 12 500 евро, четирима получават по 10 000 евро, всички останали взимат под 10 000 евро на месец. Трансферната сума платена на Евертън за Жоао Силва е 360 000 евро. Трансферната сума преведена към Спартак Търнава за Роман Прохазка е 150 000 евро.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Левски е решило да глоби с 50 % от заплатите играчите на клуба. Освен това „сините“ се разделят и с Иво Иванов. Централният бранител отива в Берое, а от там Левски привлича друг защитник – Димитър Везалов.

Решенията са взети от управата на клуба и влизат в сила от днес. Вчера Иво Тонев бе на дълъг разговор с футболистите и треньорското ръководство, който продължи повече от един час и се проведе в съблекалните на стадион „Георги Аспарухов“.

Футболистите и треньорите ще почнат да получават пълните си възнаграждения, когато изпълнят условие, което е поставено от ръководството. Условието няма да бъде съобщавано на обществеността. Привлеченият днес Димитър Везалов е подписал договор за три години с Левски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай