Варна е подписала 34 проекта за 349 млн. лв.

 Варна е подписала 34 проекта за 349 млн. лв. | StandartNews.com

Варана. Към днешна дата Община Варна е подписала 34 проекта на обща стойност 349 млн. лв. Работата по проектите е започнала или предстои да започне, но средствата са одобрени и гарантирани,каза кметът на Варна Кирил Йорданов. Той окачестви цифрите като „един от водещите резултати за страната". Миналата седмица премиерът Бойко Борисов отправи косвени критики за мързел във Варна и похвали Бургас.

4,3 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по линия на международен фонд „Козлодуй" ще получи Варна за изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Проектът е вече одобрен, а с парите ще бъдат подобрени качеството и ефективността на градското осветление, обяви още кметът на Варна.


В рамките на проекта, който ще се реализира в следващите 3 години, ще бъде намалено потреблението на енергия на уличните лампи, многократно съкратено времето за отстраняване на повреди и подобрено уличното движение в тъмната част на денонощието. Проектът обхваща всички основни транспортни артерии на Варна - основните булеварди и частта от магистралите, които се вливат в града, посочи Кирил Йорданов.

С проектите, по които Варна работи, в събота са били запознати министър-председателят и финансовият министър Симеон Дянков. На проведеното съвещание са били обсъдени бъдещите съвместни проекти между Общината и Правителството. Те обаче ще бъдат оповестени през август..

На въпрос как ще коментира изявленията на премиера, варненският кмет заяви: „Нямам намерение да ви пиша заглавията и статиите. Аз имах възможност да чуя, но всичко останало ще ви го каже министър-председателят при първа възможност във Варна. Няма нищо общо с това, което имахте възможност да чуете".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай