Борисов към сините: Покажете, че сте живи

Борисов към сините: Покажете, че сте живи | StandartNews.com

София. Премиерът Бойко Борисов призова Синята коалиция да подкрепи ГЕРБ за позицията им за АЕЦ „Белене”, това стана ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет. „Най-вече – колегите от Синята коалиция. Нали това уж беше тяхна кауза, че са успели да спрат „Белене”? Сега ме оставиха, Станишев пак всеки ден се занимава с мене и с ГЕРБ, те все едно не са живи!

Просто апелирам към тях: покажете, че сте живи, че има някаква съпротива, че БСП ви е някакъв противник в определен момент. Трима, триста – няма значение СДС си е СДС, Костов си е Костов – да излязат и да кажат: Ние стоим зад ГЕРБ”, е заявил Борисов.

За АЕЦ „Белене” Борисов коментира: „От 1984 година – първа копка, после втора копка на управлението на царя, после – трета копка на Станишев. И ако е било, като правиш първа копка, Станишев, защо не го строиш? Защо чакаш аз да го строя след четири години?

Просто виждате ли колко елементарен тип – прави първа копка и четири години не го строи. Все едно, сега на „Люлин” аз да направя на 15-ти първа копка, ако ме покани Йорданка Фандъкова, да дойда – неин си е пътят, както се казва, ние ще дадем пари, и да кажа: само че, Данче, ще го строим след три години. Сега ще копаем с теб, ще се показваме по телевизията, а ще го строим след три години. Когато дойде следващият, да даде парите. Това може ли да е държавническо поведение?! И ме принуждава с целия си сарказъм, ирония да отговарям! Просто това е липса на политическа класа”.     

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай