10:00 ч.

17.07.17

2 мин.

0

7

0

Зърнопроизводителите не дават земя за чужденци

от редактор |

Зърнопроизводителите не дават земя за чужденци

Даването на възможност за безконтролна продажба на земеделски земи на чужденци представлява риск за националната сигурност. Това мнение споделят както националистите в парламента, така и браншовата организация на най-мощните земеделци у нас – зърнопроизводителите, стана ясно от дебат в bTV.


За нас собствеността на земеделската земя е от стратегическо значение за националната сигурност на България, обяви председателят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русанов.


Той призна, че и сегашните ограничения се заобикалят лесно с регистрация на фирма у нас. „Не е имало пречка те да инвестират своите капитали в България. Това не се случва, случва се придобиване на земеделска земя, поражда се една зависимост, една съвременна форма на робство срещу по-високи ренти, като така се изнудват земеделските производители", продължи Русанов.


Депутатът от патриотите  Десислав Чуколов припомни: „Преди няколко месеца руският депутат Толстой доста дебелашка шега си направи за това, че са купили половин България. Всички се възмутиха. Реално половин България може да е купена от Турция от нейни бизнемени. Ако падне това ограничение, какво пречи цяла България да бъде купена?".


Нито турците, нито танзанийци са дошли. Българската земеделска земя се купува основно от хората, които работят земята, контрира бившият земеделски министър Мехмед Дикме. По думите му бизнесът от югоизточната ни съседка е избрал да инвестира предимно в Румъния.


,


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:35 · 17.07.2017
Лапачката е ГОЛЕМ
Потребител · 12:05 · 17.07.2017
Триабва да има свободeн пазар и за зeмeдeлската зeмиа,нима eдин швeд щe e по-лош стопанин от свиниата Пeeвски,Доган и другитe комунистичeски лакeи!???
Ами ТИМ,eдна огромна част,в тази сфeра e монополизирана от тиах...e питам сe аз,това ли иската,да e балгарин,макар и бандит!
Потребител · 12:18 · 17.07.2017
@Потребител КЪФ ШВЕД ТА ГОНИ БЕ КАЛЪФ
Стоянов · 14:52 · 17.07.2017
@Потребител И как по-точно хем искаш свобода на пазара, хем да определяш кой да може и кой да не може да си купува земя? Значи за шведи ще може, но за българи, които не те кефят по някакъв начин, щото си чел много жълта преса, не може? Я, пак пробвай!
Пламен З · 15:18 · 17.07.2017
@Стоянов Не знам колко изобщо има смисъл да спориш с неграмотен човек. Иначе има претенции да разбира много от сектора, но не го доказва.
oпетков · 11:55 · 17.07.2017
Пълни глупости от български червени мародери, пишман капиталисти, които не желаят конкуренция за да могат да продължават да крадат и смучат от собствениците на земя. Земята, освен че е стока като всяка друга, не може да се изнесе и остава завинаги в пределите на държавата. Какво ме топли мен, че арендаторът бил българин, след като плаща жълти стотинки и си кара джипа, не е платил стотинка данък, по-лош е от всеки друг-турчин, европеец, американец. Освен това законите ще разрешат само на граждани от ЕС да купуват без ограничения.
Потребител · 10:24 · 17.07.2017
кой има интерес от това то се знае но си трае до като се случи не обратимото ....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент