17:25 ч.

13.09.17

2 мин.

0

3

0

Вместо магистрала Ботевград - Мездра ще разширяват сегашния път

от редактор |

Вместо магистрала Ботевград - Мездра ще разширяват сегашния път

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е съобщил на среща с областни управители от Северозападна България, че се очаква през пролетта на следващата година да започне рехабилитацията на път Е-79 в 30-километровия участък между Ботевград и Мездра, при която пътят ще бъде разширен с по една лента във всяка посока. В срещата са участвали областните управители Видин, Враца, Ловеч и Монтана.


Подготвя се и строителството на обходния път на Димово с дължина 27 км, което също е част от трасето на Е-79. Очаква се до края на октомври или средата на ноември да бъде готов проектът за изграждането на АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза. Амбицията е строителството на 9-километровата отсечка, която се изпълнява на инженеринг, да започне още през тази година, е казал регионалният министър. Той е посочил, че се очаква до края на годината да бъде готов и проектът и да започне процедурата по възлагане на обществена поръчка за изпълнение на 50-километровия участък от трасето на магистралата до разклона с второкласния път за Плевен и Ловеч.


Областните управители са предали на министър Нанков приоритизиран списък на нуждаещите се от рехабилитация пътни трасета в Северозападния район. Министърът отново е напомнил, че въвеждането на тол системата ще позволи пътният сектор да бъде първият, който ще може да се самоиздържа от приходи, като се предвижда средствата за модернизиране и поддръжка на инфраструктурата да бъдат значително повече. Това от своя страна ще позволи по-добра поддръжка на пътищата, като те ще могат да бъдат рехабилитирани на всеки седем години, какъвто е стандартът за тяхната поддръжка, е изтъкнал още той


Липсата на целево финансиране е причина за забавения старт на Целенасочената инвестиционна програма за подкрепа на слаборазвитите региони в страната, е посочил по време на срещата Николай Нанков. Той е напомнил, че е необходимо преразглеждане на предложените за финансиране от нея проекти, като приоритетно ще бъдат реализирани тези от тях, които ще бъдат насочени към развитието на човешкия капитал.


На срещата са били коментирани състоянието на ВиК инфраструктурата и нивата на цената на услугата. Министър Нанков е посочил, че е невъзможно инвестиции да бъдат правени без достатъчно приходи, и е потвърдил пред областните управители, че министерството работи по създаването на фонд за ВиК проекти в общини от неконсолидираните територии в страната.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:19 · 14.09.2017
Кам Калотина нe магистрала а разширeниe,до като сарбитe бeз Евриопeиско финансиранe,страхотна построиха до Балгариа!От Ботeвград до Мeздра сащото,нима да правим магистрала,а щe разшириавамe....пална тапотиа,само шум бeз никакви рвeзултати!Нали виждатe магистрала Тракиа как сe задахва в момeнта,а тeзи т. нарeчeни разширeниа до 2,3 години щe триабва да сe прeварнат в магистрала!Иматe излишак,инвeстираитe ударно 1,5 милиарда лeва...и послe от Тол систeмта само за 4,5 години щe си варнeтe паритe!
Потребител · 07:50 · 14.09.2017
урагана борисов мина и през северозападнала България,тук пътища няма.
Потребител · 17:51 · 13.09.2017
Македония е въвела ТОЛ система на много места по магистралите си,ние какво чакаме още-ще откриваме топлата вода ли,в цяла Европа работи ТОЛ система,докога ще отлагаме под натиска на недоволни "участници"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент