"Витошка" е 51-а в света по скъпи наеми

"Витошка" е 51-а в света по скъпи наеми | StandartNews.com

Столичният бул. „Витоша" е 51-ви по най-скъпи наеми сред търговските улици в света. Това показва годишната класация на Cushman&Wakefield. В сравнение с предходното издание на класацията родната търговска улица слиза една позиция надолу.

Магазин в центъра на София, на ключовия пешеходен булевард се отдава средно срещу 46 евро на квадратен метър за месец. Толкова се е плащало за наем и преди година. Данните в 29-то издание на доклада Main Streets Across The World на консултантската компания включват 451 търговски улици в света. Интерес към наем на площи на бул. „Витоша" проявяват марки в средния и достъпния ценови сегмент, ориентирани основно към ежедневната мода. Заради големия трафик на хора булевардът е предпочитано място и за отваряне на кафенета, ресторанти и барове. Прогнозите на брокерите са, че през следващите месеци търсенето на подобни площи ще е засилено и това ще доведе до лек ръст на наемите на търговски площи по емблематичния столичен булевард.

В Европа нарастващите наеми превърнаха New Bond Street в Лондон в най-скъпата търговска улица на континента. По този начин улицата в британската столица измества от тази позиция Avenue des Champs Élysée в Париж. В света New Bond Street се изкачва до трета позиция с 1350 евро/кв. м месечен наем. Първото и второто място за поредна година остават непроменени и се заемат съответно от горната част на „Пето авеню" в Ню Йорк с 2355 евро/кв. м месечно и Causeway Bay в Хонконг с 2140 евро/кв. м. На четвърта позиция е Via Montenapoleone в Милано с 12.5% ръст на наемите и средни нива от 1125 евро/кв. м на месец, докато Avenue des Champs Élysée в Париж изостава до пето място в класацията, макар и средният наем да остава непроменен на ниво от 1105 евро/кв. м месечно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай