18:45 ч.

09.10.18

2 мин.

0

0

0

Винпромът в Поморие заработи с пълен капацитет, митниците дали разрешение

от редактори |

Винпромът в Поморие заработи с пълен капацитет, митниците дали разрешение

Снимка: burgas24.bg


Разпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на Черноморско злато, които Агенция „Митници" запечата миналата седмица след извършена проверка в производствената база на дружеството в Поморие. Това съобщиха от пресцентъра на предприятието. Агенция „Митници" уважи аргументите на Черноморско злато, че пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система спрямо технологичните изисквания за работа на съоръжението, както потвърди и производителят на системите Бенковски Ко.


Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация.


Дружеството представи пред Агенция „Митници" нова по-детайлна технологична схема, на която присъстват и пробните кранчета. За да разсее всякакви съмнения за недобросъвестна дейност, Черноморско злато внесе и предложение за поставяне на бленда за намаляване на дебита им, одобрено от Агенция „Митници". С поставянето й материалът, необходим за проба, ще изтича за повече време, но това няма да възпрепятства контрола върху технологичния процес.


Изкупвателната кампания на грозде в Черноморско злато продължава. Производството работи с пълен капацитет и мощност.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент