19:00 ч.

15.05.18

2 мин.

0

0

0

В София пристига цветът на минната индустрия в Европа

от редактор |

В София пристига цветът на минната индустрия в Европа

Възможностите за инвестиции и развитието на интелигентна минна индустрия са само част от темите, които ще бъдат обсъдени на петото издание на Европейски минен бизнес форум. Това най-важно събитие за минерално-суровинната индустрия в Европа ще се проведе на 18 май 2018 г. в хотел "Маринела" в София. Форумът се организира от Българска минно-геоложка камара (БМГК), Министерство на енергетиката и Европейската асоциация на минните индустрии под патронажа на министър Теменужка Петкова.


Поради голяма значимост събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европа. В програмата му ще бъдат обсъдени най-важните теми от дневния ред на добивния отрасъл и геология на Стария континент, като законодателството, перспективите в областта на енергетиката в условията на икономически обоснован преход към ниско-въглеродна енергетика, иновациите, образованието и новите технологии, както и добри практики в бранша.


Основна цел на събитието е търсенето на решения за постигане на устойчиво развитие на минерално-суровинната индустрия в Европа.


Говорители на форума ще бъдат президентът на "Евромин" Марк Раховидас, ръководителят на направление "Ресурсна ефективност и суровини" в ГД "Развитие" на Европейската комисия Питър Хендли, генералният сектерар на "Евракол" Брайън Рикетс, директорът на австрийската минна камара Роман Щифтнер, както и много други изтъкнати представители на институции и организации, свързани с минерално-суровинния отрасъл. Очакванията са форумът да събере над 250 високопоставени ръководители и професионалисти на европейско, национално и корпоративно ниво, представители на науката, неправителствени организации и водещите добивни компании в България и Европа.
У нас членовете на БМГК формират близо 5% от БВП, дават препитания на близо 30 хил. души и чрез свързани дейности - на още 120 хил. души.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент