Смениха шефа на Агенцията за малките и средни предприятия

Смениха шефа на Агенцията за малките и средни предприятия | StandartNews.com

Габриела Козарева е освободена от поста заместник-министър на спорта и назначена за изпълнителен директор на Агенцията за малките и средни предприятия.

Тя е назначена със заповед на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщават от ресорното ведомство. В агенцията тя сменя досегашната директорка Мариета Захариева.

Козарева има над десетгодишен управленски, административен и професионален опит в сферата на бизнеса и търговското право. Била е директор на дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие" в Министерство на младежта и спорта, а от май 2017 г. заема поста заместник-министър в министерството.

Преди това тя е била консултант в частния бизнес и съдебен помощник във Върховния административен съд. Завършила е Класическата гимназия и Софийския университет СУ „Св. Климент Охридски", където е магистър по право.

Назначаването на Козарева става възможно след като със заповед на министър-председателя Бойко Борисов тя бе освободена от поста заместник-министър на младежта и спорта, считано от 20 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай