Символична първа копка на хотел "Пирин" в Сандански

Символична първа копка на хотел "Пирин" в Сандански | StandartNews.com

Символична първа копка направиха бизнесменът Стефан Шарлопов, кметът на Сандански Кирил Котев и кандидат-депутата от ГЕРБ Александър Манолев на разширението на 5-звездния парк-хотел "Пирин" в Сандански. Близо 4 милиона лева ще е инвестицията в новото крило на комплекса, в което се очаква да има минимум 60 стаи.

Причината за разширението е, че в момента няма място за мен в собствения ми хотел, заяви Шарлопов. Той подчерта, че по настояване на кмета и кандидат-депутата в конкурса за изграждане ще участват единствено местни фирми. Вече 7 компании от региона са изявили намерение да кандидатстват за проекта. Очаква се в града да бъдат разкрити 30 нови работни места, също за хора от региона.

Тази нова инвестиция ме кара да съм оптимист за бъдещето на града като наложила се туристическа дестинация, подчерта кметът на Сандански Котев. Господин Шарлопов държи на обещанията си и е един от хората в страната, за които мъжката дума все още има значение, заяви Манолев. И обясни, че се надява предложението Сандански от уикенд дестинация за български туристи и гости от съседните страни да си върне старата слава отпреди десетилетия като любимо място за отдих на европейски туристи. Новото крило ще е готово за период от 12 до 14 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай