Разчистиха Слънчев бряг от незаконни постройки

Разчистиха Слънчев бряг от незаконни постройки | StandartNews.com

Близо 20 са вече сринатите павилиони от базара до хотелски комплекс "Олимп" в Слънчев бряг, акцията продължава и в момента.

Преди около час напрежението ескалирало заради опит на наематели да спрат багерите с телата си, но полицията овладяла положението.

Около 70 са павилионите, които трябва да бъдат съборени със заповед на община Несебър. Те са разпределени в пет временни обекта, за които се твърди, че са незаконни.

"Събарянето на павилионите е незаконно. В заповедта на общината пише, че крайният срок, в който мога да обжалвам, изтича в понеделник, 24 април.

Багерите обаче започнаха да бутат още днес, а аз няма какво да направя през почивните дни. В понеделник вече всичко ще е сринато", заяви собственикът на базара Любомир Василев.
Той твърди, че има одобрена схема за обектите от министерството на туризма, както и че е печелил делата срещу общината във Върховния съд и в Бургаския административен съд.
"Около 150 семейства, които си изкарват прехраната наемайки павилионите, остават на улицата", предупреди Василев.
От община Несебър обаче са категорични, че са спазени всички срокове и процедурата по премахване на обектите не е извънредно, а регулярно събитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай