18:45 ч.

07.12.17

1 мин.

0

0

0

Пускат директни полети Баку-София след Нова година

от Любомир Михайлов |

Пускат директни полети Баку-София след Нова година

На Международния ден на гражданската авиация вчера в София бе обявено, че от 16 януари 2018 г. азербайджанската ниcкотарифна авиокомпания Buta Airways, дъщерна компания на национален превозвач Азербайджански авиолинии (AZAL), открива директна въздушна линия Баку - София.Полетите ще са веднъж седмично.


Това е първата дестинация на Buta Aairways в страна от Европейския съюз, подчерта в словото си на представянето на компанията в хотел "Маринела" в София посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова. Посланикът подчерта, че транспортът има важна роля в стратегическото приятелско сътрудничество между Азербайджан и България. В този смисъл новата авиолиния ще засили обмена на стоки и хора и ще стимулира културните и туристическите връзки между двете страни.


В представянето участва заместник министърът на туризма Ирена Георгиева, която подчерта важността на авиолинията Баку-София за развитието на българо-азербайджанските връзки в областта на икономиката, културата и туризма.


Откриването на линията е в изпълнение на споразумението, постигнато между азербаюйджанския президенет Илхам Алиев и българския президент Румен Радев по време на официалната визита на Радев в Азербайджан през отктомври т.г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент