Пускат 60 автобуси на газ в столичния транспорт

Пускат 60 автобуси на газ в столичния транспорт | StandartNews.com

Тази година очакваме 60 нови газови автобуса да се включат по линиите на градския транспорт, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриването на двудневния „Обществен форум за Зелена столица" във Френския културен институт.

„Започнахме и най-мащабната през годините модернизация на градския транспорт. Започнахме с подмяната на тролейбусите. 90% от тролейбусния парк е подменен", каза Фандъкова.

Тя посочи, че през тази и следващата година предстои да се напредне чувствително. „Тази година очакваме 60 нови газови автобуса да се включат по линиите на градския транспорт", посочи тя. „Разработваме процедурата за електробуси, подкрепям инициативата на френския посланик", обясни Фандъкова.

Тя коментира, че Столична община ще акцентира върху електрическия транспорт. „Надявам се по този начин да стимулираме развитието на този транспорт. Той за съжаление не е по джоба на повечето българи, но все повече хора се ориентират към защита на околната среда. Това е не просто приоритет или тема на общината, а най-важната част от нашия живот", заяви Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай