13:54 ч.

21.04.17

1 мин.

0

0

0

Правят конкурс за проект на небостъргача на "Черни връх"

от редактор |

Правят конкурс за проект на небостъргача на "Черни връх"

Международен конкурс за проектирането на небостъргача "Парадайс тауър" на столичния бул. "Челни връх" ще направи инвеститорът „Магна МК". Това се посочва в официално съобщение на компанията до медиите във връзка с разгорялата се дискусия относно проекта и височината на сградата. От „Магна МК" посочват, че на този етап нямат проект, нямат разрешение за строеж и - съответно – не са определени нито реалната височина, нито етажността, нито вида на бъдещата сграда до мол "Парадайз Център". В журито за конкурса за сградата ще поканим представители както на местната власт, така и на архитектурните среди, заявяват от „Магна МК". Едва тогава ще се знае колко ще е висока сградата и какъв силует ще има тя, като при всички случаи ще вземем под внимание мнението на специалистите и заинтересованите лица, посочват представители на инвеститора. В допълнение имаме идея да направим озеленяване и водни атракции в прилежащата територия на сградата, а също така, със съгласието на Столична община, да благоустроим и да изградим обществен вход в югоизточната част на Южния парк, допълват от компанията. Припомняме, че идейният проект предвижда строителството на сграда с 55 етажа офиси, търговски площи и жилища.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент