18:10 ч.

12.07.18

1 мин.

0

0

0

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Представят български е-автомобил на 4 септември

от редактор |

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Представят български е-автомобил на 4 септември

"Добре дошли у нас на големите автомобилни компании, но аз искам да направим български автомобил". Това заяви Росен Даскалов, собственик на "Син карс Интернешънъл" на дискусията на "Стандарт".


Той припомни, че в миналото България е била в топ 3 по производството на кари. На 4 септември в НДК ще бъде представен електрически автомобил, който е българска разработка. Идеята е да се направи публична компания за набирането на средства, а серийното производство да се реализира с помощта на доставчиците на части у нас.
Росен Даскалов работи и по проект за въвеждането на часове по безопасност на движението в училищата.


"Ще ви изпратя проекта, за да се запознаете с него", каза той на зам.министъра на образованието Таня Михайлова. Друг проект, който вече се реализира пилотно в русенско училище, е платформа, която свързва учениците с бизнеса, за да могат те да се запознаят с дейността на фирмите и да си изберат професия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент