ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Полицаи обучават персонал в хотелите

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Полицаи обучават персонал в хотелите | StandartNews.com

Варненската полиция е инициирала обучение на част от персонала в хотели в курорта Златни пясъци и на работещи в частни охранителни фирми, за да гарантира сигурността на туристите през сезона.

Те са обучени да задържат лица, както и да действат в случай на опасна терористична атака, да обезопасяват пакети или самоделни взривни устройства. За сигурността на туристите от областната дирекция на МВР във Варна ще увеличат и полицейското присъствие в курортите, обясни главен инспектор Илиян Илиев по време на дискусия, организирана от вестник "Стандарт" в морската ни столица преди началото на сезона.

На база на анализи за отминалия летен сезон ще се повиши и полицейското присъствие в местата с концентрация на престъпления. За целия сезон от юни до септември в курортите на територията на област Варна ще бъдат командировани 141 полицаи. 135 ще следят за обществения ред и 6 ще са част от криминалната полиция.

Освен това за спокойствието на туристите и предпазването им от джебчии ще се грижат още 6-10 екипа. Автополицаите ще бъдат подкрепяни от мото и вело полицаи, особено в курорта Златни пясъци и в Морската градина на Варна.

За сезона ще са командировани от Румъния 6 местни полицаи, които говорят езика и могат да са по-полезни на туристите.

Че сигурността е изключително важна за бизнеса заяви и хотелиерът Атанас Карагеоргиев. Според него полицията трябва да е видима и да респектира. Той дори предложи да бъде подкрепена жандармерията с финансова помощ от страна на бизнеса и те да плащат допълнителните дежурства на полицаите, за да има спокойствие в курортите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай