19:15 ч.

12.04.18

1 мин.

0

2

0

ОБЗОР: Гинка с участие в 25 фамилни фирми

от редактор |

ОБЗОР: Гинка с участие в 25 фамилни фирми

Фамилията Гинка и Славчо Върбакови имат участие в 25 фирми. Това стана ясно от изказването на Жельо Бойчев, председател на временната парламентарна комисия за сделката. След заседанието той заяви, че ще иска да се удължава работата на комисията, защото имало много натрупаните въпроси.


Българска банка е издала писмо за подкрепа за 80 млн. евро на "Инерком", която е в процес на придобиване на ЧЕЗ, каза още Бойчев и обяви, че ще иска информация за финансирането на сделката и от Банков надзор от БНБ.
Депутатът каза още, че са поискани данни от прокуратурата какви досъдебни производства са водени срещу лицето Никола Молчен, който се свързва със сделката. А от Министерството на икономиката се чака справка за изплатения дивидент на държавата до 2012 г., когато тя имаше 33% от акциите на ЧЕЗ България.


Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол вече е предостила на депутатите справка за начина на провеждане на конкурса за избор на инвестиционен посредник по сделката през 2003г. Информацията обаче е много обемна и запознаването с нея ще отнеме време, каза Бойчев. Според него работата на институциите, които наблюдават тази сделка, буди смущение. Следващото заседание на комисията ще бъде на 17 април.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:17 · 16.04.2018
кучетата си лаят кервана си върви и да викаш няма кой да те чуе
cacaratura · 04:41 · 16.04.2018
a za sdelkata s panair plovdiv kakvo shte stane? ili tam shte se razminem s edno kafe v cum? abe, taq sofia bila neprevzemaema krepost - dai sega pyk i centralite da si vryshtame kakto mrynka domusa. shopite vlizat - chetat ti pravata i posle inkasirat - ostanalite da go duhat. te go i izduhaha....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент