Нанков: Кметове ще предоставят безвъзмездно проекти за изграждането на още 2 локални платна

Нанков: Кметове ще предоставят безвъзмездно проекти за изграждането на още 2 локални платна | StandartNews.com

Кметовете на трите общини, през които минава пътят Пловдив – Асеновград, готвят геодезическите основи и ще предоставят безвъзмездно проектите за изграждането на още две локални платна по пътя. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който направи инспекция на строително-монтажните работи.

„Ще решим и другия проблем, който не е зададен в настоящия проект – това е кръговото на Околовръстния път", каза министър Нанков. Той подчерта, че това са нещата, които в технически план трябва да бъдат решени в следващите два месеца. "През другата година, когато са готови дейностите по новото трасе, трябва да започне изграждането и на локалните отсечки от двете страни на четирилентовия път", добави министър Нанков.

Ще бъде изграден и пътен възел на Крумово, който да осъществява връзката с летище „Пловдив". Всичко това ще оскъпи проекта, като финансирането ще се осигури от държавата и с европейски пари. Ремонтираният път трябва да бъде открит за първия учебен ден догодина, обещаха изпълнителите.

Старт на проекта, който е на стойност 25 млн. лева, без пропуснатите локали, беше даден миналата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай