20:40 ч.

11.07.18

2 мин.

0

2

0

Москва ни предлага транзит без разрешителни

от Белчо Цанев |

Москва ни предлага транзит без разрешителни

Пълна либерализация на превозите на товари през териториите на България и Русия


Транзитният превоз на товари през териториите на България и Русия вече да се осъществява без задължителните от десетилетия насам и досега "транзитни разрешителни". Това предложение е отправила Москва до правителството на България, научи Стандарт".


Руският премиер Дмитрий Медведев подписал указ за одобряване на проект на споразумение за изменение на Спогодбата между правителствата на Русия и България за международни автомобилни съобщения от 19 май 1995 г., влязла в сила на 13 юли 1996 г.


С три леки корекции в текста транзитните превози на товари на териториите на двете държави вече да стават без разрешителни, предлагат руснаците. За целта от "Статия 6, точка 1 на спогодбата отпадат думите "или транзит на техните територии", като се допълва с нова 5-а точка, която гласи: "5. Транзитните превози на товари на териториите на договарящите се страни ще се осъществяват без разрешителни." Със същата цел от статия 14 отпада съчетанието "и транзитни".


С предложените промени ще се либерализират транзитните превози на товари през двете държави, което ще облагодетелства търговията, като намали разходите на превозвачите.


Предложението за промяна в спогодбата е изпратено в София чрез българското посолство в Москва. Ако измененията бъдат приети от наша страна, те ще влязат в сила 30 дни след получаване на нотата с българското съгласие в Москва, става ясно още от документа.


Промените не засягат търговията между Русия и България, която ще продължи да се извършва само при наличие на двустранни разрешителни.


Припомняме, че Москва предлага на България пълна либерализация на транзитните превози още от началото на 2016 г., когато по време на проведеното в Москва заседание на руско-българската Смесена комисия по въпросите на сътрудничеството в областта на международните автомобилни превози направи това предложение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

baba vi · 23:49 · 11.07.2018
В случая, статья на руски е член на български.
BarakBaghdadi · 21:22 · 11.07.2018
Вий ще видите сега какво ще стане като се върне Цвъки препрограмиран от атлантическите мозъчни тръстове! Ще фърчат тръби и руснаци!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент