Любов в материя и образ - Бизнес - Стандарт Нюз


10:25 ч.

12.02.18

2 мин.

0

0

0
Любов в материя и образ

Когато едно бижуто става символ на любовта и споделения път през годините, искаме то да бъде специално и да отразява тази любов по уникален и неповторим начин. Спомените и емоциите ни са облечени в различни цветове и форми, и като уникални изживявания ни се иска да бъдат "запазени" в различни и интересни бижута – амулети. Историята на ювелирните изделия разказва, че те са възникнали именно с тази цел – да символизират вярвания, принадлежност, статус в обществото. С времето бижутата започват да изпълняват и практични функции – красиви токи на колани или катарами, фиби за коса или брошки. Историята за функционалното приложение на бижутата се променя масово като световна тенденция едва през 19 век от майстори – ювелири като Петер Карл Фаберже и Рене Лалик, които го превръщат преди всичко в изкуство, което да разказва и предава история в бъдещето.


Интересно е, когато във времената на бум на модната индустрия и сезонните дрехи и трендове, на обезличаването и типажите, се роди "кауза" за връщане към индивидуалността и поклона към различността на личността.


Бутиците, които ни вдъхновиха да направим разликата, напомнят за галерия на изкуството. Отчасти, защото бижутата са много и различни, отчасти, защото винаги има нови линии и марки, имащи свой и много индивидуален прочит на човека през призмата на бижуто, което би избрал като своя принадлежност. GOTO успява да ни впечатли с произведения в ювелирното изкуство на имена от историята на бижутата като Faberge с колекциите на правнучката му Maison Tatiana Faberge, с класици като Giloy, непреходната класика на перлите на Utopia, но и с неподражаеми модернисти като Annamaria Cammilli, Hulchi Belluni с техните колекции злато с диаманти и цветни полускъпоценни камъни или Cesare Paciotti, който е в ритъм с последните тенденции сред най-младото и смело поколение. Cameo Italiano, който ни докосва до традицията и изкуството на камеото – викториански стил бижута, които са изработвани ръчно от черупката на раковина и винаги са уникални именно поради неповторимостта и на изображението, и на използваните естествени матариали.


На най-голяма почит в тази "галерия"на изкуството е любовта към най-малките с изключителни колекции бижута за новородени и малки деца, които превръщат събитията в скъпи семейни спомени, предадени през поколенията с красиви гравирани сребърни дрънкалки или златни аксесоари, носещи послание към бъдещето.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент