20:50 ч.

09.08.18

1 мин.

0

0

0

КЗК проверява столичната "Топлофикация"

от Стандарт |

КЗК проверява столичната "Топлофикация"

Комисията за защита на конкуренцията започва проверка на „Топлофикация София" за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от регулатора. Според КЗК е възможно столичното дружество да е монополист на пазара на пренос на топлинна енергия. Той включвал и дейността по присъединяване на клиенти на топлинна енергия за битови нужди към топлопреносната мрежа в София. "Комисията установи, че от юли 2015 г. „Топлофикация София" ЕАД сключва договори за присъединяване с утвърдени образци, в които, в противоречие на разпоредбите на ЗЗК, едностранно налага на клиентите/инвеститорите три нелоялни търговски условия", се посочва в съобщението на КЗК. Дружеството налагало на потребителите да изградят за своя сметка енергийните обекти (присъединителен топлопровод, съоръженията към него и абонатна станция), които са нужни за присъединяването на домакинствата към топлопреносната мрежа. Условие било и да предоставят за безвъзмездно ползване на топлопреносното предприятие изградените от клиента енергийни обекти. След като били прехвърляни на "Топлофикация София", цената за обектите била връщана на инвеститора под формата на топлинна енергия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент