Инвестират 3,86 млн. в УМБАЛ „Пълмед" в Пловдив

Инвестират 3,86 млн. в УМБАЛ „Пълмед" в Пловдив | StandartNews.com

Министърът на икономиката Теодор Седларски, даде съгласие на Областния управител на област Пловдив да продаде без провеждане на търг недвижим имот - частна държавна собственост.

Продажбата на имота по облекчен ред е насърчителна мярка за осъществяването на инвестиционния проект „Преустройство и надстройка на болнична аптекa в болнични заведения и „топла връзка" между ДКЦ „Пълмед" и УМБАЛ „Пълмед", гр. Пловдив. С действието си министър Седларски осъществява правомощията си по прилагане на държавната политиката за насърчаване на инвестициите, чиито основни цели са повишаване на конкурентоспособността на българската икономика чрез нарастване на инвестициите за технологично развитие в производства и услуги с висока добавена стойност и създаване на нови високопроизводителни работни места.

Инвестиционният проект на "Булфарма" ООД, получил сертификат за инвестиция клас „А" по Закона за насърчаване на инвестициите, предвижда разширяване на лечебната дейност на УМБАЛ „Пълмед" в гр. Пловдив, чрез преустройство и надстройка на собствена сграда с допълнителни болнични отделения и с „топла връзка" между ДКЦ „Пълмед" и МБАЛ „Пълмед". Инвестицията на дружеството ще бъде в размер на над 3,86 млн. лв. и ще осигури 20 нови работни места.

За реализиране на проекта "Булфарма" ООД притежава Сертификат за инвестиция клас А и има заявена и одобрена мярка по Закона за насърчаване на инвестициите за придобиване на право на собственост върху недвижимия имот. Приобщаването на имота ще спомогне за предоставяне на бърз и леснодостъпен подстъп към лечебното заведение. Имотът се намира в гр. Пловдив 4000, район „Западен", бул. „Пещерско шосе" № 66, с площ от 2941 кв. м. и с предназначение за второстепенна улица, на дружеството "Булфарма" ООД, гр. Пещера.

"Булфарма" ООД е дружество с 19-годишна история, което стартира дейността си като дистрибутор на лекарства на едро за българския и международния пазар. От 2000 г. дружеството инвестира в областта на здравеопазването като осъществява първата в областта на здравеопазването приватизация на публично заведение в гр. Пазарджик. Оттогава досега чрез приватизация и собствено изграждане дружеството е създало 6 болници и 7 поликлиники на територията на страната, най-големите от които са УМБАЛ „Софиямед" и УМБАЛ „Пълмед".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай