Индустриална зона правят в Сандански

В петък подписват меморандум с кмета на общината Кирил Котев

Индустриална зона правят в Сандански | StandartNews.com

Община Сандански и Национална компания „Индустриални зони" ще подпишат меморандум за изграждането на индустриална зона при село Дамяница.

Документът е първа стъпка за стартиране на нейното обособяване. С него държавата и местната власт се ангажират с реализирането на проекта. Меморандумът ще бъде подписан от кмета на общината Кирил Котев и изпълнителния директор на компанията Антоанета Барес, ще присъстват и представители на Министерството на икономиката. Събитието ще бъде в петък от 11 ч. в сградата на кметството в южния град.

Преди два месеца кметът на Сандански - Кирил Котев, изпрати официално писмо в Министерството на икономиката с искане за обособяване на индустриална зона. „Този проект ще има огромно значение не само на регионално ниво, но и в национален план. С оглед международната ситуация редица чуждестранни компании търсят възможност да релокират капитали и да получат достъп до единния европейски пазар.

Сандански може да предложи именно това – бърза връзка до Средиземно море, възможност за придвижване на товари с автомобилен и жп транспорт към Централна и Западна Европа и перспективи за обособяване като логистичен център за трети страни", посочи тогава градоначалникът. Той постави акцент върху увеличаващия се интерес от потенциални инвеститори към региона.

Обърнато бе внимание, че Сандански се утвърждава като един от центровете на шивашката промишленост в България. Затова обособяването на подобна зона може да е катализатор за разширяване на производства и привличане на нови компании в този и други отрасли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай