18:50 ч.

15.04.18

2 мин.

0

3

0

Домусчиев: Бизнесът трябва да си партнира с политиците

от редактор |

Домусчиев: Бизнесът трябва да си партнира с политиците

И аз и хората около мен, и организацията, която водя се опитваме да помагаме на хората. Бизнесът трябва да си партнира с политиците, в посока и бизнесът да е добре и обществото. В бизнеса е експертизата, към която трябва политиците да се стремят. Проблемът е, че има изкривяване. Бизнесът се опитва да управлява политиците. Бизнесът в България обаче не управлява политиците, те не се вслушват в него. Бизнесът няма такова влияние като синдикатите, което е проблем. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Канал 3.


Парите по плана Юнкер са заем и с него трябва да постигнем един завод с модерна технология в Пещера. Голяма част от техниката е произведена в България – в Пловдив и Хасково. След една година продукцията на този завод ще се продава в над 100 държави, разказа бизнесменът.


В управата на КРИБ се приемат фирми, не хора, заяви Домусчиев и уточни, че Българската банка за развитие е приета в управлението на КРИБ сега, защото предишният управител не е имал такова желание.


"Когато виждате, че населението на България намалява и много хора заминават към по-богатия Запад, няма нищо лошо ние да привличаме работници от чужбина. Икономиката трябва да продължи своя ръст", обясни бизнесменът.


55% от БВП на България се произвежда от фирмите в КРИБ. Синдикатите са тези, които пречеха на вноса на работници. Нашата икономика има нужда от няколко стотин човека. Синдикатите са постоянна спънка. За да се внесат работници от чужбина трябваше да се направят значителни промени в регулациите и там срещнахме тяхната съпротива.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:46 · 16.04.2018
Значи, като няма кой повече да излъжат да им работи, да си вкарат неграмотни чужденци, които след 2-3 месеца и те ще се откажат.
Потребител · 21:52 · 15.04.2018
""Бизнесът се опитва да управлява политиците"". НОВОИЗЛЮПЕНИЯТ БИЗНЕСМЕН,СТАНАЛ ТАКЪВ НА БАЗА ЗАГРАБЕНИТЕ ЗАВОДИ СТРОЕНИ ПРИ СОЦА ОТ НАРОДА ПОД ВЕЩО РЪКОВОДСТВО НА БКП НЕ ЗНАЕ ЛИ , ЧЕ ТОВА ИМЕННО СЕ НАРИЧА ОЛИГАРХИЯ,ВОДЕЩА ДО БАНАНОВА РЕПУБЛИКА,ДИКТАТУРА НА МАМОНА,ДО ОТРИЧАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО, ИСУС ВИ ИЗГОНИ ОТ БОЖИИТЕ ХРАМОВЕ,НО СЛЕД 3 ДНИ ТЪРГОВ.ЦИТЕ ГО ОТВЕДОХА ДО ГОЛГОТА
Потребител · 20:50 · 15.04.2018
Много e важно да има патриотичeн бусинeсс които да опитва да създадe условия за живот на мeстнитe хора И продажeн бизнeс които да можe да внасия eвтин труд оф вън а като станe дума за мeдицина полиция внос на прeстъпност eтц шe дигат ръцe държавата да му мисли И данъкоплатeца , бананова рeпублика взимат 10 % И от наи бeдния и тоя крадeц
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент