До 2022 г. пътят Ботевград - Видин може да е изцяло завършен

До 2022 г. пътят Ботевград - Видин може да е изцяло завършен | StandartNews.com

До 2022 г. пътят Ботевград - Видин може да е изцяло завършен, като до края на 2020 г. ще бъде направено всичко възможно да бъдат построени най-тежките участъците, които са Ботевград - Мездра и Видин - Ружинци. До началото на 2021 г. може да направи и разширение на пътя до Монтана.

За това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков вчера след среща при премиера Бойко Борисов с граждани от Видин, Монтана и Берковица, които протестират с искане за изграждане на автомагистрала Видин - София.

В сряда правителството ще приеме решение за изграждането на пътя от Ботевград до Видин, по протежение на трасето E-79, и тунела под Петрохан. В него трябва да бъдат станат ясни и конкретните срокове. "Те ще бъдат индикативни, тъй като много от процедурите не зависят от волята на възложителя, на Министерството, на Министерски съвет", обясни министър Нанков.

По думите му на заседанието на Министерския съвет в сряда ще бъде взето решение, което ще даде яснота в какви времеви рамки ще приключи цялостно този проект. Той поясни, че пътят в някои участъци ще бъде скоростен, а в други ще бъде автомагистрала.

По отношение на тунела под прохода Петрохан регионалният министър обясни, че за там в момента се извършват геоложки проучвания, а веднага след тях ще бъдат възложени и прединвестиционните проучвания. Този проект ще се реализира под формата на публично-частно партньорство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай