ДФ „Земеделие" обяви третото класиране по пчеларската програма

ДФ „Земеделие" обяви третото класиране по  пчеларската програма | StandartNews.com

Държавен фонд „Земеделие"-Разплащателна агенция обяви третото класиране на кандидатите за финансово подпомагане по мярка Д „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз" от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 година.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени да подпишат договорите за финансиране в областните дирекции на Фонда по място на подаване на заявления за участие. На сайта на ДФ „Земеделие" са качени списъците с одобрените за подпомагане пчелари за всяка от трите дейности на мярката за подновяване на кошери.

Бюджетът, с който беше отворен приемът на заявления по мярка Д за финансовата 2017 година, е близо 2.3 милиона лева. За подпомагане кандидатстваха 1 699 пчелари. След преразпределение на излишъците от бюджета между мерките от НПП, ресурсът по мярката към 19 април е в размер на 3 242 363 лева.

Това означава, че всички одобрени от последното класиране кандидати по дейност 2 „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства" от мярка Д ще имат възможност да подпишат договор за подпомагане.

Напомняме, че договори за финансова помощ по новата Пчеларска програма могат да подписват и всички одобрени по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари", както и одобрените за финансиране кандидати по мярка В „Рационализиране на подвижното пчеларство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай